Tweede en derde dag

Hei hei! (Hallo!)

Gisterenavond zijn we naar de International Dinner gegaan. Iedereen mocht iets meenemen dat typisch is voor zijn/haar land. We hebben even moeten nadenken over wat we zouden meenemen. Frietjes? Helaas geen friteuse… Chocolade? Te duur… Wafels? Geen wafelijzer…. We kwamen uiteindelijk op ‘verloren brood’! Gemakkelijk te maken en heel lekker. Bij het bereiden liet Lore al 3 eieren vallen. ZUCHT!
Ook op de International Dinner vonden ze onze kookkunsten heel lekker want alles was meteen op. We hebben ook veel geproefd van andere landen, Fins, Spaans, USA, Filipijns, en andere Belgische specialiteiten zoals rijstpap en broodpudding. De Belgen waren duidelijk in de meerderheid. We hebben lekkere dingen geproefd maar ook veel dingen waren niet zo lekker…

Na een gezellige quiz (die Evy ONVERDIEND gewonnen heeft) zijn we weer naar huis gefietst. Minstens 14 km hebben we gefietst die dag! Pijn aan onze poep! We gaan hier nog sterke benen krijgen want alles ligt hier vrij ver uit elkaar.

Aan tafel ging het over het verschil tussen Fins sprekende Finnen en Zweeds sprekende Finnen. Blijkbaar zijn Fins sprekende Finnen niet zo open, maar zijn het heel eerlijke mensen die iedereen vertrouwen maar je moeilijk tot vriend nemen.
Zweeds sprekende Finnen zijn daarentegen heel open en maken makkelijk vrienden, maar hechten minder waarde aan die vriendschap.

Wat ook ter sprake kwam was de ‘Finnish Honesty’. Finnen spelen niet vals, ze stelen geen fietsen en liegen niet. Ze sluiten hun auto niet af als deze voor hun huis staat, wat ondenkbaar is in België.
(en net DAN wint Evy de Quiz! Niet haar schuld, een Fransman die Evy haar papier moest verbeteren gomde de foute antwoorden uit en veranderde deze in de juiste antwoorden. Een 9/10 ipv een 3/10 dus). SHAME!!

De sneeuw begint hier langzaam weg te smelten. Ook de zee ziet er niet meer bevroren uit en we hebben vandaag niemand op het ijs zien lopen. Het is hier nu 4°C overdag.

Groetjes!!

Een gedachte over “Tweede en derde dag

 1. Febe zegt:

  Na al die popcorn, chips, wentelteefjes,.. is het precies maar goed dat alles ver uit elkaar ligt daar in Finland :D.
  Hahaha Lore en de eitjes, ik zie uw reactie al zo voor mij, uw typisch woordje. Evy, ik geloof in u dat jij dienen quiz eerlijk gewonnen hebt hoor..

  Ps 1; uitdaging: ik wil een foto als ge in zee gaat, hihi!
  Ps 2; Lore, jij hangt bijna boven mijn bed (zo cute). Evy, van u verwacht ik nog een snapchat he! 😉
  Ps 3; ik wil ook in de sauna!

  Kusjes Febe

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s