Over de helft

Hallo iedereen,

We zijn nu over de helft van ons verblijf hier in Finland. Leuk zodat we snel weer iedereen kunnen zien, maar het gaat zo snel voorbij! Het voelt alsof we niet genoeg tijd hebben om leuke dingen te doen! We zouden nog graag naar Umea gaan in Zweden, maar daarvoor moeten we wel eens samen een dag vrij zijn…

In het ziekenhuis verloopt alles heel rustig. Deze week is het echt enorm kalm jammer genoeg. Lore heeft nog geen enkele bevalling kunnen doen (5 shiften gewerkt!). Vandaag zouden ze bellen als er een vrouw in arbeid binnenkomt, maar helaas nog geen telefoon gekregen. Hopelijk is het volgende week beter!
De vorige weken was het gelukkig wel drukker. Fingers crossed for next week!

Deze week was er een casus waar we ons enorme vragen bij stellen. Er kwam een vrouw binnen, 5e kind, al 4 keer zonder problemen bevallen in Afrika. Haar baby’s waren altijd groot, de grootste 5kg! Dus ze komt binnen omdat de dokter besloten hebben dat ze haar gaan induceren. De bevalling moet sneller plaatsvinden omdat het kind te groot wordt. Geschat gewicht op dat moment: 4kg.
’s Ochtends besluit de dokter dat hij de vliezen zal breken om de bevalling in te leiden. De baby zat nog heel hoog en de cervix was niet gunstig.
Na enkele uren onderzoeken de vroedvrouwen opnieuw en ze vinden geen voorliggend deel, zo hoog zat de baby! Even later besluiten ze de contracties te stimuleren met medicatie (Synto). Na de shiftwissel onderzoekt een andere vroedvrouw de vrouw opnieuw. Zij voelt een voorliggend deel, maar veel te zacht om een hoofdje te kunnen zijn. De (een andere dan degene die de vliezen heeft gebroken) dokter wordt erbij geroepen om een echografie uit te voeren. Conclusie: het kind is gedraaid naar een dwarsligging. Op deze manier kan de baby niet geboren worden.
Deze vrouw, moeder van 4 kinderen, die zonder problemen ter wereld zijn gekomen in Afrika, komt naar Finland, hoogontwikkeld land, en dankzij onnodige interventies moet een ‘spoed’ keizersnede uitgevoerd worden.

Evy haar vriendje is langs geweest! Onze ‘housekeepers’ zijn 2 weken op vakantie naar Guam, dus wij mogen gebruik maken van het hele huis én de auto! Evy is Thijs als verrassing gaan oppikken op de luchthaven. Hij was net naar een taxi aan het zoeken 🙂 Helaas gaat hij vandaag al naar huis 😥

Kusjes van ons!

2015-04-05 10.14.2511126501_10152963217949877_1587127103_n11117869_10152963220374877_1491271902_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s