Surprise Call #2

Hallo!

Gisteren hadden we een afspraak op school. De leerlingen van Novia moesten hun dystocieverslag voordragen en ze waren overeengekomen dat ze dit in het Engels zouden doen zodat wij ook konden komen.

Het was 7km fietsen ongeveer, langs de mooie zee en het iets minder mooie binnenland. Onderweg viel mijn ketting er af -_- Ik kreeg toen al het gevoel dat we er niet zouden geraken..

Toen we bijna op school waren aangekomen, belde het ziekenhuis plots: “Lore, we have a case for you! Do you want to come?” Daar moest ik geen twee keer over nadenken! Er zijn niet zoveel bevallingen in het ziekenhuis en als ik aan 40 wil geraken moet ik elke kans grijpen :p Na een telefoontje naar school vertrokken we weer helemaal terug richting ziekenhuis.

Evy had avondshift dus zij vertrok weer naar huis. Het was een eerste kind, 2,5 cm open en ze was de krant aan het lezen tijdens haar contracties… (Nog niet zoveel pijn dus). Ik ben de hele tijd blijven hopen dat ze zou bevallen voor Evy kwam voor de namiddagshift, maar helaas! Net toe ik weg moest gaan stond ze op 10cm en mocht Evy overnemen om de bevalling te doen… Zo hard balen.Maar ik ben wel blij dat het Evy was en geen andere student! 🙂

De vroedvrouwen hadden met mij te doen en ze beloofden te bellen als er nog iemand binnenkwam. Ze raadden me aan om thuis een dutje te gaan doen voor als ze ’s nachts zouden bellen.

Om 17.30 belde Evy! Er was iemand binnengekomen, en of ik nog zit had om naar het ziekenhuis te komen? Ja natuurlijk! 🙂

Het was een moeilijke arbeid, veel pijn, weinig vordering. Maar toen de vliezen plots braken is het heel snel gegaan. Van 3 naar 10 cm op een half uur, twee keer persen en de baby was geboren! Een mooie afsluiter van een zware dag, die normaal mijn vrije dag was :p

Evy is nu de ochtendshift aan het doen, dus duimen voor een bevalling! Straks zijn we uitgenodigd bij vroedvrouw Eeva-Liisa om bij haar te gaan eten. Spannend!

Kusjes!

Lore

2 gedachtes over “Surprise Call #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s